Overslaan en naar de inhoud gaan
KAARTJE
Kaartje Promotie Binnenvaart Vlaanderen.

'Vlaams binnenvaartnetwerk blijft volledig operationeel'

De Vlaamse Waterweg, die de binnenvaart in dit Belgische landsdeel faciliteert, heeft vandaag (maandag 30 maart) nog eens bevestigd dat de waterwegen in Vlaanderen volledig operationeel blijven om de economische activiteiten te verzekeren door een vlotte toelevering van goederen over het water.

Sinds 13 maart is een hele reeks maatregelen van kracht om de verspreiding van COVID-19 te beperken.  Volgens de Vlaamse Waterweg heeft de binnenvaart een belangrijk vervoersaandeel in Vlaanderen en speelt de sector een cruciale rol. “Als waterwegbeheerder zijn we mee verantwoordelijk voor het laten functioneren van de logistieke keten en houden we onze dienstverlening op peil om de economische activiteiten van bedrijven mogelijk te houden”, zegt Chris Danckaerts, directeur van De Vlaamse Waterweg.

JAN SCHILS 

De Vlaamse Waterweg en het Kenniscentrum Binnenvaart Vlaanderen (KBV) steunen de maatregelen tegen COVID-19 omdat uitzonderlijke tijden om uitzonderlijke maatregelen vragen, zo wordt gezegd. Het KBV roept de bedrijven in de binnenvaartketen op om de gezondheid van de mensen aan boord, op laadplaatsen en losplaatsen voorop te stellen door o.a. fysieke aanwezigheid van niet-bemanningsleden aan boord uit te sluiten. “Het is hartverwarmend om te zien dat alle collega’s op en langs de binnenvaart massaal hun verantwoordelijkheid nemen”, aldus het KBV.

De normale bedieningstijden van de sluizen en bruggen op de Vlaamse waterwegen blijven gevrijwaard. “Mocht er zich een personeelsprobleem voordoen, dan zal de dienstverlening geleidelijk worden afgebouwd”, zo waarschuwt de Vlaamse Waterweg wel.

Tags

leaderboard