Overslaan en naar de inhoud gaan

Google Reviews en de chartervaart

Schipper Ruud Stam van de tweemast charterklipper Meridiaan maakt zich zorgen over de reviews op Google. Daar wil nogal eens ongefundeerde kritiek in staan. Hij haalt het voorbeeld aan van een collega charterschipper die het slachtoffer werd van een wraakactie door twee elfjarige blagen die zich op zijn schip hadden misdragen en, na hiervoor door de schipper en een begeleider op de vingers te zijn getikt, in een recensie op Google het schip afkraakten. Stam, die drie jaar geleden de Zoover Award won, heeft ook met onterechte kritiek te maken gehad. Een slechte recensie van een ander schip leek op zijn schip te slaan. "Het ergste is dat je het er niet zomaar even af kan halen. Ik maak me daar toch wel zorgen over. Ik ben een beetje bang dat het een doodsteek kan zijn voor een ondernemer, misschien wel voor de branche".

Verder vertelt Stam in deze video van onze Amsterdamse verslaggever Heere Heeresma jr. over zijn ervaringen met de Europese richtlijn op de pakketreizen die de charterschipper met allerlei nieuwe verantwoordelijkheden opzadelt.

Tenslotte vertelt Stam over zijn eerste en wat hem betreft laatste bezoek aan de Marker Wadden. "Het is daar erg duur per persoon en per meter. Ik denk dat ik daar voortaan lekker voor anker ga liggen met een verrekijker, want dan kan ik de vogeltjes ook zien".

leaderboard