Overslaan en naar de inhoud gaan
De ongecoate tanks waren toe aan conservering, maar stralen en coaten is een ingrijpende, tijdrovende en kostbare zaak.

ZO KAN HET OOK: 'Snel en goed beun of piek tegen corrosie beschermen zonder stralen of bikken'

In mei 2019 werden de beunen van het Duitse koppelverband ‘Babetta’ van Anton Mang, varend bij MSG, gepassiveerd tegen corrosie. De ongecoate tanks waren toe aan conservering, maar stralen en coaten is een ingrijpende, tijdrovende en kostbare zaak. Door middel van Nano Corrosie Passivator Fluid van nC Marine werd de conservering via floating toegepast, waarbij gritstralen, primer en coating overbodig zijn.


Over nC Nano Corrosie Passivator

nC Nano Corrosie Passivator (NCP in het kort) is ontworpen om het corrosieproces tot stilstand te brengen. De dikte van het materiaal blijft gelijk, zodra de passivatie is aangebracht. Voorbehandeling van metaal of een droog oppervlak is niet nodig, waardoor kosten op zandstralen, coaten en doktijd worden voorkomen.
NCP wordt toegepast in tanks, roerbladen, pieken, ankerkettingbakken, intern framewerk en binnenzijde romp. Daarbij is het veilig werken; NCP Fluid is niet giftig, niet brandbaar en laat geen dampen vrij die duizeligheid of misselijkheid veroorzaken.
De hier gebruikte nC® Nano Corrosie Passivator Fluid is ontworpen voor een drijvende toepassing. De Passivator Primer en de Passivator Koude Legering zijn kwastbare of spuitbare toepassingen.

collega

Toelichting bij de fotocollage

Foto linksboven: Conditie van de zojuist geleegde beun van de MS Babetta vóór het passiveren. Rechtsboven: nC® Corrosie Passivator wordt vloeibaar aangeleverd en is klaar om direct in de beunen, pieken of tanks gegoten te worden.
Linksonder: Doordat de Passivator veel lichter is dan water, blijft het op het water drijven. Door middel van volpompen en weer leegpompen, worden alle oppervlakken binnenin bereikt. Dit geeft een complete dekking. Doordat er niet gebikt of gestraald hoeft te worden, is de klus ook snel en veilig geklaard.
Foto rechtsonder: Onmiddellijk ná het passiveren zie je ook het metaal ‘verschieten’ van kleur. De passivator doet zijn werk. In een tijd van 2 uur werden 2 tanks van 120 kuub behandeld. Op zoetwater blijft de passivering zo’n 15 jaar zijn werk doen. Op zout water (als de beunen ook gevuld worden met zout water) ligt dat rond 7 jaar.


Meer informatie vindt u op www.nc-marine.com, of mail naar r.vanhoorn@nc-marine.com (NL) of w.jakubczyk@nc-marine.com (D), voor uitleg of referenties uit de binnenvaart.

leaderboard