Overslaan en naar de inhoud gaan
jack

Op koers met uw vermogen 19 - Uit de adviespraktijk (deel 5)

Deze column is onderdeel van een serie met situaties uit de adviespraktijk. Het doel van de serie is om aan de hand van sprekende gebeurtenissen uitleg te geven over kansen en bedreigingen bij beleggen en financiële planning. Doe er uw voordeel mee!

‘Vermogen laten werken is ook ondernemen’


Vanuit ons kantoor in Barendrecht adviseer ik voornamelijk zakelijke en particulieren klanten uit de regio Rotterdam en Drechtsteden. Het is een openbaar geheim dat ik de maritieme- en visserijsector een warm hart toe draag.

Om deze ondernemers goed van dienst te kunnen zijn, hebben we al enkele jaren een extra vestiging in Yerseke en zijn er spreekruimten beschikbaar in Tholen en Stellendam. Naast de maritieme sector richten wij ons ook op andere ondernemers en particulieren die een flink spaarbedrag ‘over hebben’ in hun holding BV of privé. Het valt op dat vooral ondernemers vaak zo gedreven zijn door hun onderneming of werkzaamheden, dat er te weinig tijd en aandacht is voor het vermogen. “Zelfs een renteloze spaarrekening krijgt veelal geen aandacht en daar heeft men juist zo hard voor gewerkt… Vermogen laten werken is ook ondernemen!”


Onderneming verkocht en toen...
Een ondernemer die bezig was met de verkoop van zijn bedrijf benaderde ons op aanbeveling van zijn buurman. Naar aanleiding van het gesprek stelden we een vermogensplan op. Middels een livepresentatie met ons planningsprogramma hebben we diverse doorgerekende scenario’s met elkaar besproken. Zo konden weloverwogen keuzes worden gemaakt. Aan de hand hiervan is het vrijgekomen vermogen in verschillende vormen uitgezet. Ook het inkomen nu en bij pensioen is in overleg met zijn accountant geoptimaliseerd.
Voorts zorgt een fiscaal optimaal schenkingsplan ervoor dat de uitvoering past bij de plannen en wensen van de kinderen. Hiernaast hebben wij hem - in overleg met zijn notaris - geadviseerd het testament op enkele punten aan te passen en ook een levenstestament te maken.


Beleggen met extra bescherming
Een belangrijk deel van het vermogen werd opzijgezet voor de lange termijn en belegd in een effectenportefeuille met een hoger (offensief) risico.
De ondernemer koos hierbij voor een unieke wijze van vermogensbeheer: vermogensbeheer met extra bescherming. Hierbij worden neerwaartse beursrisico’s, in het bijzonder crashes, grotendeels afgedekt, waardoor dalingen van het portefeuillevermogen fors beperkt worden. Bij een herstelbeweging op de financiële markten komt de portefeuille juist sneller in de plus dan bij traditioneel vermogensbeheer. De praktijk leert dat dit uiteindelijk resulteert in een hoger totaalrendement en aanzienlijk meer rust in de portefeuille en bij de klant.
Een duidelijk overzicht, concreet advies en financiële rust was het resultaat voor deze tevreden klant.


Het effect bij de coronacrisis
Juist nu bewijst deze vorm van vermogensbeheer haar meerwaarde door forse risicoreductie. De beheerportefeuilles met bescherming noteerden hierdoor aanzienlijk minder verlies dan de financiële markten lieten zien. “Wat niet aan waarde verdampt, hoeft ook niet goed te worden gemaakt. Bij marktherstel kan de portefeuille zodoende sneller winst noteren.” 

ill


Dat onze aanpak anders is, resulteert geregeld tot andere en bredere oplossingen dan waar banken mee komen. Niet ‘snelle productverkoop met hoge marges’ maar aankoersen op de best passende oplossingen voor onze klanten, 100 procent onafhankelijk.
Het bovengenoemde is uitdrukkelijk geen beleggingsadvies voor uw persoonlijke situatie. Derhalve kunnen er geen rechten aan worden ontleend. Raadpleeg een deskundig adviseur. U kunt ons bereiken op: 06- 5 25 25 994 (direct) of  085 - 489 489 4.

 

DSI senior vermogensadviseur en financieel planner bij Duisenburgh Vermogensregie Verkamman heeft veel meer te bieden dan alleen beleggen. Zelf zegt Jack daarover: “Kies een partij waar uzelf centraal staat en niet een bank of beheerder”.

 

leaderboard