Overslaan en naar de inhoud gaan
De Ketelbrug en het Ketelmeer gezien vanaf de Ketelmeerdijk.

Zorgen om storingen Ketelbrug

De Ketelbrug heeft zondag 28 juli te kampen gehad met een storing. Daardoor is de brug lange tijd buiten werking geweest voor de scheepvaart. Tweede Kamerleden zijn daar niet blij mee en hebben minister Van Nieuwenhuizen hier vragen over gesteld. 

De brug ging die zondag niet meer omlaag nadat een schip was gepasseerd. De storing is veroorzaakt door een defect onderdeel in de brug dat vervangen moest worden. De storing duurde twee uur. Voor de scheepvaart had het die dag weinig gevolgen, voor het wegverkeer des te meer. Wel is de brug daarna gestremd voor scheepvaartverkeer totdat het gerepareerd is.

VD’ers Remco Dijkstra en Helma Lodders hebben er vragen over gesteld aan minister Van Nieuwenhuizen. Zij willen onder meer weten hoe vaak de brug in storing is geweest sinds de renovatie in 2013. De twee willen ook weten wat de gevolgen zijn voor de scheepvaart. Ze hebben ook gevraagd naar de stand van zaken wat betreft het onderhoud.

Het onderhoud van de bruggen en sluizen in Nederland blijft een heikel punt. De minister schreef de Tweede Kamer in haar brief van 28 mei dat het uitgesteld onderhoud bij Rijkswaterstaat in 2018 is opgelopen tot 873 miljoen euro. Ook met het algemeen overleg over dit thema begin juni dit jaar is er uitgebreid over gesproken en beroepen- en belangenverenigingen hebben er ook aandacht voor gevraagd.

Lees ook: Achterstallig onderhoud infrastructuur loopt op

leaderboard