Overslaan en naar de inhoud gaan
Zonnebootraces op Flow Drechtsteden
Foto Flow Drechtsteden

Zonnebootraces op Flow Drechtsteden

Tijdens Flow Drechtsteden op 6 en 7 september racen technisch vernuftige en futuristische zonneboten over het water rond het Eiland van Dordrecht.  Daarnaast is het zaterdag mogelijk een aantal techniekbedrijven te bezoeken.

Solar Sport One organiseert drie keer per jaar de World Cup Series. Verschillende teams gaan met elkaar de strijd aan in drie klassen. Wedstrijdelementen bestaan uit korte sprints voor de ‘village’ en lange-afstandraces langs de Drechtsteden. De boten zijn geruisloos maar kunnen tot 52 km per uur.

Op het Energieplein – de vertrek- en aankomstplek voor de etappes – verrijst tijdens Flow het ‘Solar Village’. Het evenement (10.00 tot 16.30 uur) draait om duurzaamheid, sport en beleving, onder het motto ‘Innovation today is energy for tomorrow’.

Rondleidingen

Tevens is het op zaterdag 7 september mogelijk een aantal streekbedrijven te bezoeken en een rondleiding te krijgen bij deze bedrijven. De bedrijven waar rondleidingen zijn tijdens Flow Drechtsteden; Veth Propulsion te Papendrecht, Bolidt te Hendrik-Ido-Ambacht en Scheepswerf Kooiman Hoebee te Dordrecht.

leaderboard