Overslaan en naar de inhoud gaan
MPS de Zonnebloem.

Zonnebloem keert terug naar Arnhem

Na zeven weken vertrekt MPS de Zonnebloem vandaag opnieuw vanuit thuishaven Arnhem. Door de historisch lage waterstanden van de Rijn heeft het vakantieschip voor mensen met een lichamelijke beperking tijdelijk Wageningen als vertrek- en aankomstplaats voor de vaarvakanties gehad. Inmiddels neemt de waterstand toe. 

 

Ronald Keikes, kapitein van MPS de Zonnebloem, is opgewekt. “De laatste twee vaarreizen van 2018 kunnen we door Duitsland varen. Veel vakantiegasten kijken namelijk maanden enorm uit naar onze jaarlijkse kerstmarktreizen”. Keikes heeft weken de waterstanden in de Rijn nauwlettend in de gaten gehouden. Eindelijk kwam er voldoende water bij. 

 

Aangepast
Voor veel jongeren en ouderen met een lichamelijke beperking is het aangepaste vakantieschip MPS de Zonnebloem de enige mogelijkheid om op vakantie te kunnen. Velen zijn rolstoel- of scootmobielgebruikers of zelfs bedlegerig. Jaarlijks vaart het schip 42 weken door België, Duitsland en Nederland. Wekelijks genieten zo’n 70 vakantiedeelnemers van hun vakantie. De 65 vrijwilligers, veelal met een zorgachtergrond, bieden persoonlijke aandacht en de juiste medische zorg. Het vakantieschip vaart al 15 weken niet over de Rijn, zoals gepland. Er zijn tijdelijk vaarvakanties door België en Nederland. De vakantiedeelnemers missen de Duitse wateren amper. “Water is toch water? Zie ik eindelijk deze kant van ons land eens”, reageert meneer Bol uit Friesland vrolijk.

Kerstreizen
Toch is Keikes blij dat de laatste twee vaarreizen van 2018 door Duitsland gaan. Traditiegetrouw zijn de laatste drie vaarreizen van het jaar de ‘kerstmarktreizen’. “Veel mensen boeken speciaal één van die reizen, omdat ze dol zijn op de kerstsfeer aan boord en de vele kerstmarkten in Duitsland. Ook voor ons als team zijn die reizen mooi om te doen. Het is nu eenmaal een bijzondere tijd van het jaar en hierna is onze winterstop tot maart. Mooi dat twee van de drie reizen daarom toch Duitse reizen worden. Daar kijken onze vakantiedeelnemers immers al zo lang naar uit”, licht Keikes toe.

 

leaderboard