Overslaan en naar de inhoud gaan
Volgens rederij Viva Riverside is het hotelschip in trek bij gasten van alle leeftijden, die gemiddeld 2 á 3 nachten op het schip verblijven.
Volgens rederij Viva Riverside is het hotelschip in trek bij gasten van alle leeftijden, die gemiddeld 2 á 3 nachten op het schip verblijven.

Zomerse proef met hotelschip

Toeristen in het Gooi kunnen in elk geval deze maand nog overnachten op een riviercruiseschip als drijvend hotel in Huizen.

 Sinds 26 juni ligt in het Nautisch Kwartier riviercruiseschip ‘Viva Riverside Huizen’ afgemeerd – in ieder geval tot 31 juli. Want Huizen staat in het zomerseizoen - als eerste gemeente van Nederland - het exploiteren van een riviercruiseschip als hotel toe. Als het concept een succes is, wordt de periode mogelijk verlengd tot 1 september 2020.

Door de huidige Covid-19 situatie worden vele nieuwe ideeën gelanceerd om zowel de getroffen riviercruisesector, de samenleving én het regionaal toerisme weer op gang te krijgen. Met de komst van het hotelschip wil de gemeente het bezoek aan Huizen en de regio Gooi & Vechtstreek stimuleren. Gasten kunnen rekenen op een uniek verblijf als uitvalsbasis voor het ontdekken van Huizen en omgeving. Vanzelfsprekend worden bij dit initiatief hoge eisen gesteld aan de noodzakelijke RIVM-maatregelen.

Doelgroep

‘Viva Riverside Huizen’ is een viersterren-cruiseschip met een lengte van 110 meter. Aan boord van het schip is momenteel ruimte voor ruim 120 gasten. Volgens rederij Viva Riverside is het hotelschip in trek bij gasten van alle leeftijden, die gemiddeld 2 á 3 nachten op het schip verblijven en diverse attracties en musea in Huizen en omgeving bezoeken. Erg handig: fietsen kunnen veilig weggeplaatst worden aan boord.

leaderboard