Overslaan en naar de inhoud gaan
Zeemanshuis verhuist naar Antwerp Harbour Hotel
Antwerp Harbour Hotel aan de Noorderlaan - de nieuwe zetel van Stella Maris.

Zeemanshuis naar het Antwerp Harbour Hotel

Het Antwerpse zeemanshuis en parochiecentrum Apostolatus Maris neemt komend najaar zijn intrek in het Antwerp Harbour Hotel aan de Noorderlaan 100, vlakbij Merksem. Het bestuur van Apostolatus Maris heeft eerder al de verstrekkende beslissing genomen te vertrekken vanuit de bekende vestiging van zeemanshuis Stella Maris aan de Italiëlei 72/74 in Antwerpen, waar het sinds halverwege de vorige eeuw gevestigd was.

Voorzitter Jacques D'Havé legt uit: "De gebouwen zijn oud en het onderhoud begon ook steeds meer te kosten, ook door allerlei officiële voorschriften. Tegelijkertijd daalden ook onze inkomsten. Zo zijn er kamers voor studenten van de Maritieme Academie, maar is er veel concurrentie op de kamersmarkt voor studenten. Ook het aantal bemanningsleden op schepen neemt af en ze verblijven minder in de havens, waardoor het aantal bezoekers aan ons afneemt. Hoewel er nog een paar duizend bezoekers per jaar zijn, moeten we ons voorbereiden op de toekomst”.

“Het is jammer, maar er is geen andere manier, dus we begrijpen het volledig”, voegt havenkapelaan Jos Vanhoof toe. “Tegelijkertijd gaan we zeker door met onze dienstverlening en kijken nu naar de toekomst, al wordt het een emotioneel afscheid voor de medewerkers". Het nieuwe vestigingsadres geldt met ingang van 16 oktober.

leaderboard