Overslaan en naar de inhoud gaan
man
Het huidige onderkomen in dorpscentrum De Man. Foto Havenbedrijf Rotterdam

Zeemanshuis The Bridge uit jasje gegroeid

Eind dit jaar verhuist het Rotterdamse zeemanshuis The Bridge naar Stationsweg 33 in Oostvoorne. Het huidige zeemanshuis is uit zijn jasje gegroeid. Ondanks corona heeft het sinds de oprichting, zes jaar geleden, al ruim 12.000 bezoekers ontvangen. Het aantal is stabiel met circa 300 zeelieden per maand.

Hert bestaande onderkomen van International Seafarers’ Centre (ISC) The Bridge in het cultureel centrum De Man te Oostvoorne schiet tekort. Zo is er ruimte nodig om niet alleen de zeevarenden, maar ook alle vrijwilligers een fijne plek te bieden. Circa 30 vrijwilligers brengen bezoekjes aan boord voor een gesprek, verkopen broodnodige simkaarten, nemen bestelde pakketjes mee en meer. Het zeemanshuis heeft daartoe een eigen busje – een donatie van de Stichting Welzijn Zeevarenden Rotterdam – waarmee vrijwilligers zeevarenden kosteloos van en naar hun schip brengen. Inmiddels is er een nieuwe hybride bus.

Terras

De nieuwe locatie is ruim (160 vierkante meter), licht en heeft de mogelijkheid van een terras op eigen terrein, waar ook de bus kan worden opgeladen. “We hebben dan de ruimte voor een goede ontvangst van zeevarenden, een stilteruimte waar ook een gesprek met een havenpastor of diaconaal werker kan plaatsvinden en een gescheiden ruimte voor administratie en vrijwilligers die hun bezoeken aan de schepen kunnen voorbereiden”, zegt Jan Bakker, bestuurslid van The Bridge. “We willen graag in Oostvoorne blijven, omdat de woonkern met winkelstraat en restaurants het dichtste bij de grote havengebieden van Maasvlakte en Europoort ligt. Dat betekent korte aanrijtijden en alle voorzieningen dichtbij.” Bron: Havenbedrijf Rotterdam

leaderboard