Overslaan en naar de inhoud gaan
Penningmeester Rene Lübbring en voorzitter Tony Merkelbach nemen de cheque in ontvangst uit handen van Robert Bosch.
Penningmeester Rene Lübbring en voorzitter Tony Merkelbach nemen de cheque in ontvangst uit handen van Robert Bosch.

Zeekadetkorps Lelystad ontvangt financiële bijdrage clubhuis

Het Zeekadetkorps Lelystad heeft van het Coöperatiefonds van de Rabobank Flevoland een bijdrage ontvangen van 5000 euro. Het bedrag is bestemd als bijdrage voor de aanschaf van het korpsschip voor dit Zeekadetkorps.

Het aan te kopen schip krijgt de functie van varend clubhuis en speelt een belangrijke rol in de praktijkopleidingen van de jonge zeekadetten. Voorzitter Tony Merkelbach en penningmeester René Lübbring namen namens het Zeekadetkorps de cheque in ontvangst uit handen van Robert Bosch van Rabobank Flevoland.

Het Zeekadetkorps Lelystad is opgericht in november vorig jaar en telt inmiddels zo’n dertig leden; zowel jongeren in de leeftijd van 11 tot 18 jaar als ouderen hebben zich inmiddels aangemeld. De laatsten als vrijwilliger die hun kennis en ervaring overdragen aan de jongeren. Het korps is nu nog op zoek naar mannen en vrouwen die, in de functie van officier, de dagelijkse leiding over het korps kunnen versterken.

Doelstelling van het Zeekadetkorps - Lelystad is de twintigste stad in Nederland met een eigen zeekadetkorps - is jongeren de mogelijkheid te bieden hun talenten te ontdekken en zich te ontwikkelen. Hoewel plezier voorop staat gedurende de tijd dat ze lid zijn van het korps, staat (praktijk)opleiden centraal. Daarbij kunnen ze als ze daar aan toe zijn een keuze maken uit verschillende richtingen: techniek, nautisch of logistiek. Oudere kadetten stromen na hun 18-de als ze dat willen door naar een functie als onderofficier.

Korpsschip

Alle zeekadetkorpsen beschikken over een korpsschip dat dient als clubhuis en - natuurlijk - als praktijkopleidingsplaats. Het bestuur heeft inmiddels uit het ruime aanbod na zorgvuldige afwegingen twee schepen geselecteerd. Na een zorgvuldige inspectie wordt een van deze schepen aangekocht. Tony Merkelbach: “Het is belangrijk dat we zo snel als mogelijk over een schip kunnen beschikken. Het geeft daarmee ruimte, en een gezicht, aan ons korps. Bovendien is het voor onze zeekadetten ook een belangrijk onderdeel van de opleiding. De bedoeling is dat er veel wordt gevaren met dit schip zodat ze ook echt veel tijd op het water kunnen doorbrengen. Wij zijn het Coöperatiefonds van de Rabobank dan ook zeer dankbaar voor deze bijdrage. Het schip komt daarmee weer een stuk dichterbij. Daarover gesproken: personen of bedrijven die ook een bijdrage hieraan willen leveren, kunnen hiervoor natuurlijk altijd contact met mij opnemen".

Eerder ontving het Zeekadetkorps een mooie bijdrage vanuit de gemeenteraad. Ook daarvan is een belangrijk deel voor de aankoop van het schip gereserveerd.

leaderboard