Overslaan en naar de inhoud gaan
Winnend profielwerkstuk over autonoom varend binnenschip
Corné Snoeij, Christiaan Theunisse en Lennart Nijsse bij de prijsuitreiking.

Winnend profielwerkstuk over autonoom varend binnenschip

De derde editie van de NISS Profielwerkstukkenwedstrijd is gewonnen door scholieren van het Wartburg College uit Rotterdam. Aan deze wedstrijd hebben in totaal vijfentwintig scholieren deelgenomen. Zij deden onderzoek naar uiteenlopende onderwerpen; van de nieuwe Zijderoute tot een CO₂-neutrale garnalenkotter. NISS staat voor Nationaal Instituut voor de Scheepvaart en Scheepsbouw.

De scholieren van de Guido de Brès (onderdeel Wartburg), wonnen met hun praktische en pragmatische onderzoek naar autonoom varende binnenvaartschepen de eerste prijs. De winnaars hebben een passie voor de snelle ontwikkeling van nieuwe technologieën en dat is terug te lezen in het profielwerkstuk. Voor hun werkstuk maakten Corné Snoeij, Christiaan Theunisse en Lennart Nijsse, een autonoom varend scheepje op schaal, om dit vervolgens te programmeren en in verschillende sprints te testen en verder te ontwikkelen.

“We zijn onder de indruk van de creativiteit van dit werkstuk over een erg actueel onderwerp. Na het lezen en bekijken van de testvideo’s zien we dat de scholieren een proces hebben doorgemaakt van vallen en opstaan, maar uiteindelijk bereikten ze hun doel om hun scheepsmodel autonoom van A naar B te laten varen”,  aldus juryvoorzitter Arie Aalbers die ook de eerste prijs, een cheque van 3.000 euro, uitreikte tijdens de diploma-uitreiking van het winnende team.

leaderboard