Overslaan en naar de inhoud gaan
Wick Bornet.
Wick Bornet.

Wick Bornet is Havenman van het Jaar 2018

De Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar in Rotterdam heeft oud-directeur Wick Bornet van ZHD Stevedores unaniem gekozen tot Havenman van het Jaar 2018.

Wick Bornet is de 38ste havenondernemer op rij die de sinds 1981 bestaande onderscheiding, destijds ingesteld door de voormalige Rotterdamse havenpersclub Kyoto, krijgt uitgereikt. Hij wordt de opvolger van Pieter van Oord, ceo van maritiem aannemer Van Oord, de nog fungerende Havenman van het Jaar 2017.

Bornet (1951) werkt sinds 1974 voor het familiebedrijf ZHD. In 1990 volgde hij zijn vader op als directeur. Onder zijn leiding investeerde de stuwadoor onder meer in terminals in Moerdijk en in drijvende kranen die in de gehele regio Rotterdam worden ingezet. Inmiddels heeft Bornet de leiding overgedragen aan zijn zoon Alain Bornet. Hij is nog steeds actief in de holding.

De onderscheiding zal Wick Bornet, geheel naar traditie, worden uitgereikt op de tweede maandagavond van het nieuwe jaar, op 14 januari 2019, tijdens een feestelijke bijeenkomst aan boord van de Smaragd. Op die avond zal voorzitter Frank de Kruif van de Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar bij de uitreiking van penning en oorkonde uitgebreid ingaan op de overwegingen om Bornet te benoemen tot Havenman van het Jaar 2018.

 

Bornet werd 17 november tevens onderscheiden met het Boeganker van het Havenbedrijf Rotterdam.

 

leaderboard