Overslaan en naar de inhoud gaan
Antwerpen
In het Antwerpse Havenhuis (vlnr): Luc Arnouts en CEO Jacques Vandermeiren van de haven van Antwerpen met de bezoekers Emile-Louis Bertrand en Arnaud Dewez uit Luik. Foto Port autonome de Liège

Werkbezoek bestuurders haven Luik aan Antwerpen

Een delegatie van de raad van bestuur van de Autonome Haven van Luik, onder leiding van bestuursvoorzitter Willy Demeyer en directeur Émile-Louis Bertrand, heeft 22 en 23 november een werkbezoek aan Antwerpen gebracht met aandacht voor de havens en de stad. Het bezoek is in lijn met de nieuwe samenwerkingsovereenkomst die afgelopen juli is gesloten tussen de haven van Luik en de Scheldehaven.

De Luikse delegatie wisselde van gedachten met Jacques Vandermeiren, CEO van de haven van Antwerpen en andere vertegenwoordigers over de rol van de haven als strategisch vervoersknooppunt in Europa. Het gezelschap besprak een breed scala aan onderwerpen, variërend van multimodaliteit tot het belang van het achterland.

havenhuis
Het Havenhuis.Foto's l' Comminette

De toename van het handelsverkeer (vooral met containers) in de grote zeehavens heeft ook daar de behoefte doen ontstaan ​​om meer landinwaarts te kijken naar land- en rivierinfrastructuur. Gelegen in het natuurlijke achterland voor de havens langs de Noordzee, is de haven van Luik een onmisbare partner voor de haven van Antwerpen.

leaderboard