Overslaan en naar de inhoud gaan
weyts
Minister Weyts (links) spreekt genodigden toe op het bouwterrein. Danckaerts staat naast hem. Foto Vlaamse Waterweg nv
Opwaardering Albertkanaal bij Antwerpen

Werk aan hogere Theunisbrug van start

Vanochtend heeft de Vlaamse minister van mobiliteit Ben Weyts bij Antwerpen het officiële startschot gegeven voor het werk aan de nieuwe, hogere Burgemeester Gabriël Theunisbrug over het Albertkanaal - kortweg de Theunisbrug genoemd.

De brug tussen Deurne en Merksem is een belangrijke schakel in de verdere opwaardering van het Albertkanaal en het verbeteren van de verkeersleefbaarheid in en rond Antwerpen. Sinds vandaag zijn de voorbereidende werken aan de gang, in april starten de hoofdwerken. Door een slimme fasering blijft verkeer altijd mogelijk. De werkzaamheden zullen in het voorjaar van 2021 afgerond zijn.

Vorig jaar werd zo ook de Brug van de Azijn, de nieuwe boogbrug over het kanaal in Deurne, verhoogd en verbreed. “De Theunisbrug is nu de volgende stap”, vertelt ir. Chris Danckaerts, gedelegeerd bestuurder van De Vlaamse Waterweg nv. “De brug tussen Deurne en Merksem is een belangrijke schakel, maar met een breedte van amper 48 meter is het kanaal hier op zijn smalst. Aanpassingen aan de brug zijn dan ook cruciaal in de ontwikkeling van het kanaal. We verhogen de nieuwe Theunisbrug van 6,82 naar 9,10 meter. Onder de brug verbreden we het kanaal naar 90 meter”.

start
Weyts krijgt hulp bij het geven van het startsein. 

 

leaderboard