Overslaan en naar de inhoud gaan
Waterbouwprijs voor plan onderzeese energieopslag
De prijswinnaars op rij op het podium in Den Haag: Warringa, Van der Meijden en Punter.

Waterbouwprijs voor idee onderzeese energieopslag

Annemarie Punter en Rens van der Meijden van Avans Hogeschool hebben met hun afstudeerscriptie de Waterbouwprijs 2019 gewonnen in de categorie HBO. De eerste prijs in de categorie academici ging naar Sjoerd Warringa van de TU Delft. De prijzen zijn 3 oktober op de Waterbouwdag uitgereikt door Niels de Vos, winnaar van de Waterbouwprijs 2018 in de categorie HBO.

Punter en Van der Meijden - beiden afgestudeerd aan de Avans Hogeschool - wonnen met hun afstudeerproject ‘Opslaan overtollige windenergie’. Energieopslag is één van de grootste uitdagingen van deze tijd en ook binnen de waterbouw zijn er al diverse ideeën voor ontwikkeld en getest. De winnaars hebben hiervoor echter een geheel nieuw idee onderzocht: de mechanische opslag van windenergie in overtollige (gas-)pijpleidingen op de zeebodem. Deze studie is door de jury unaniem beloond met de eerste prijs.

Kabellegger

Sjoerd Warringa, afgestudeerd aan de TU Delft, won met zijn afstudeerproject ‘Subsea Cable Trencher Performance on Sand Dunes’. Warringa heeft onderzoek gedaan naar het optimaliseren van de zogenoemde remotely operated vehicles (ROV’s) die  gebruikt worden bij het leggen en begraven van offshore kabels in de zeebodem.

leaderboard