Overslaan en naar de inhoud gaan
wad
foto: Nedersaksische Waddenzee.

Waddenzeehavens werken samen voor natuurbehoud

 

Nederlandse, Duitse en Deense Waddenzeehavens houden donderdag 17 mei de Wadden Seaport Conference in de haven van Harlingen, ter voorbereiding op de 13de Trilaterale Waddenzee regeringsconferentie op 18 mei in Leeuwarden.

In Harlingen tekenen de organiserende Waddenzeehavens morgen een Letter of Intent, waarin zij verantwoordelijkheid nemen voor het respectvol omgaan met de Waddenzee en beloven hierin samen te werken. Tegelijkertijd wordt de website www.waddenseaports.com gelanceerd, waarin best practices worden uitgewisseld.

De Letter of Intent wordt daags hierna door de directeur van Groningen Seaports, Cas König, besproken tijdens de regeringsconferentie in Leeuwarden. Hier wordt de Letter of Intent naast de Verklaring van Leeuwarden gelegd. Dit is een vier jaarlijkse regeringsverklaring van natuurministers uit Denemarken, Duitsland en Nederland, waarin wordt teruggekeken op wat de afgelopen vier jaar onder Nederlands voorzitterschap is bereikt. In de regeringsverklaring maken de landen afspraken voor de komende vier jaar.

EcoPorts

Groningen Seaports krijgt bij die gelegenheid voor de zesde maal het felbegeerde ecoports-certificaat uitgereikt en de haven van Delfzijl en Eemshaven zijn daarmee de eersten in de wereld die dit certificaat voor de zesde achtereenvolgende keer verwerven. Isabelle Ryckbost, secretaris-generaal van de Europese zeehavensorganisatie ESPO, zal donderdag het certificaat aan Cas König, directeur Groningen Seaports, overhandigen.

leaderboard