Overslaan en naar de inhoud gaan
Waalhaven ligplaatsen
Een overzichtskaart van de Waalhaven, met in rood de projectlocatie aangegeven. Foto Port of Rotterdam

Wachtplaatsen in Rotterdamse Waalhaven vernieuwd

Vijf openbare wachtplaatsen in de Waalhaven Oostzijde in Rotterdam zullen worden vernieuwd. Daarvoor is woensdag 12 april een contract ondertekend met De Klerk uit Werkendam. Het gaat om plaatsen voor 86, 110 en 135 meter schepen. De schepen mogen er langer dan twaalf uur liggen.

De vijf steigers van de oude ligplaatsen worden vervangen door vier nieuwe afmeervoorzieningen inclusief vier pianotrapppen. Deze zorgen ervoor dat bemanningsleden altijd veilig van en aan boord kunnen stappen.

De wachtplaatsen krijgen ook nieuwe walstroomvoorzieningen. Deze zijn ‘slimmer’ en robuuster en hebben meer mogelijkheden qua registratie ten opzichte van gebruik. Volgens het havenbedrijf zal dit goed zijn voor de betrouwbaarheid van de walstroomvoorzieningen en zal het daardoor vaker gebruikt worden. Deze aanpassingen moeten zorgen voor een hoge(re) bezettingsgraad van de ligplaatsen.

De nieuwe ligplaatsen zullen volgend voorjaar worden opgeleverd. Bij de bouw wordt zoveel mogelijk materiaal hergebruikt om CO₂ te besparen.

leaderboard