Overslaan en naar de inhoud gaan
sylvia boer
Sylvia Boer: “Elkaar op carrièregebied inspireren”. Foto Damen

‘Vrouwen binnen de maritieme industrie met elkaar verbinden’

Sylvia Boer, hoofd communicatie bij Damen, is benoemd tot voorzitter van WISTA Nederland –  voluit Women’s International Shipping and Trading Association. Deze Nederlandse afdeling is in 2000 opgericht en telt 140 leden uit alle delen van de maritieme industrie.

Boer is WISTA-lid sinds 2008 en trad in 2013 toe tot het bestuur van deze organisatie. Haar benoeming tot ‘President of the Netherlands’-chapter of WISTA’, zoals het officieel heet, noemt zij een enorme eer.

“In deze rol streef ik ernaar om vrouwen binnen de maritieme industrie met elkaar te verbinden en hen te helpen hun netwerken en vaardigheden uit te breiden. Ook wil ik ze aanmoedigen om elkaar op carrièregebied te inspireren door het uitwisselen van ideeën en adviezen. Ik wil het verschil maken met een vrouwelijke ‘touch’ in een mannenwereld”.

WISTA Nederland heeft een aantal actuele prioriteiten voor de sector. Bijvoorbeeld duurzaamheid, nieuwe technologieën, big data, veiligheid en gezondheid, cyber security, block chain, groeiende bewustwording voor culturele gevoeligheid en last but not least: clean oceans.

Ondersteunen

Wereldwijd heeft WISTA 3.000 leden in 40 landen, afkomstig uit diverse maritiem georiënteerde organisaties, zoals rederijen, scheepswerven, toeleveranciers, makelaars, banken, assurantiespecialisten, juridische experts en opleidings- en onderzoeksinstituten. De chapters streven ernaar om over de hele wereld vrouwen in de industrie te ondersteunen door middel van bijeenkomsten, workshops, presentaties en bedrijfsbezoeken.

 

 

leaderboard