Overslaan en naar de inhoud gaan
Themis II
De Themis II bij Bath.

Voortbestaan Themis II verzekerd na akkoord

De Vlaamse overheidsrederij DAB Vloot en de directie van 'GO! Scholengroep Antwerpen' hebben een overeenkomst getekend over de financiering van de renovatie van het opleidingsschip Themis II, waarover maanden lang werd geruzied, omdat niemand bereid was daarvoor te betalen. Themis II zal nu voor een bedrag van 232.000 euro worden opgeknapt, waarvan de Scheepvaartschool zelf uiteindelijk 116.000 euro op tafel zal leggen. De andere helft komt van de Vlaamse overheid en dus van de belastingbetaler.

JAN SCHILS

DAB Vloot zal de werkzaamheden voorfinancieren. Op enkele herstelwerkzaamheden na wordt een nieuwe brandblusinstallatie in de machinekamer van het schip geïnstalleerd, wordt de isolatie vervangen en krijgt het benedendek een nieuwe vloer. Verder worden de badkamers gerenoveerd en worden er camera’s op het schip aangebracht.

De renovatiewerkzaamheden zouden volgens een medewerker van de DAB Vloot ongeveer drie maanden duren, zodat het schip begin volgend jaar zijn functie van opleidingsschop zal kunnen hervatten. Eigenlijk was het akkoord over de financiering van de renovatie al begin van de zomer rond, maar hebben de betrokken Vlaamse ministers Crevits (onderwijs) en Weyts (mobiliteit) gewacht tot een week voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober om een goede beurt te maken bij de kiezers.

 

leaderboard