Overslaan en naar de inhoud gaan
Voorlopig laatste recordcijfers voor havens van North Sea Port
Terneuzen vanuit de lucht gezien. Foto North Sea Port

Voorlopig laatste recordcijfers uit havens van North Sea Port

De recordoverslag van 2019 in de havens van North Sea Port met 71,5 miljoen ton en de gestegen gronduitgifte vertalen zich in de omzet en de resultaten van de fusiehaven in Vlissingen, Borsele, Terneuzen en Gent.

De winst voor belastingen over 2019 bedroeg 34,4 miljoen euro. Dat is een half miljoen meer dan in 2018. De totale omzet lag met 107 miljoen euro 2,3 miljoen hoger dan in 2018. De havengelden - voor het gebruik van haveninfrastructuur en maritieme dienstverlening - droegen voor 45 miljoen euro bij aan de omzet (+ 1,6 miljoen). De omzet door de uitgifte van gronden steeg tot 51,3 miljoen euro (+ 2,2 miljoen).

De overige opbrengsten daalden met 2,5 miljoen euro door het feit dat 2018 gekenmerkt werd door enkele incidentele opbrengsten. De bedrijfslasten bedroegen 63 miljoen euro in 2019. Dat betekent een stijging van 2,5 miljoen euro ten opzichte van 2018, waarvan een groot deel te wijten is aan cao-loonverhogingen en indexatie.

Coronacrisis

Intussen raakt de coronacrisis niet enkel het volume van de goederenoverslag in de vier havens; de crisis zal voor 2020 zeker ook in de financiële resultaten zichtbaar worden. Het grens-overstijgende North Sea Port neemt de nodige maatregelen om de gestegen kosten zoveel mogelijk het hoofd te bieden.

@Foto:

leaderboard