Overslaan en naar de inhoud gaan
Haghorst
Sluis IV en brug Haghorst. Foto Rijkswaterstaat
Stremming voor scheepvaart van 4 tot en met 6 mei

Voorbereiding op groot onderhoud aan sluis IV in Wilhelminakanaal

Komend najaar gaat Rijkswaterstaat grote onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan sluis IV in Haghorst. Ter voorbereiding zijn er inspecties van dinsdag 4 tot en met donderdag 6 mei. De scheepvaart kan dan geen gebruik maken van de sluis.

Aannemer Istimewa Elektro BV gaat in samenwerking met Hollandia BV sluis IV renoveren. In oktober wordt de sluis gestremd voor de duur van 4 tot 5 weken. Om dat onderhoudswerk uit te kunnen voeren, moet de sluis drooggelegd worden. De klus omvat onder meer het uithijsen van de sluisdeuren, om voorzien te worden van nieuwe taatspennen en de aangrijpingspunten voor de deurcilinders.

Voorinspectie

Ook worden de deuren in detail nagekeken en daar waar nodig hersteld. Na drooglegging kunnen diverse inspecties gedaan worden en worden onder andere ook metselwerkzaamheden uitgevoerd. Als voorbereiding op die grote klus moet nu een voorinspectie gedaan worden door middel van het inzetten van onder andere een duiker. Er wordt een vooronderzoek gedaan naar de staat van het keermiddel en ook zullen hydrauliekmetingen gedaan worden aan de sluisdeuren.

leaderboard