Overslaan en naar de inhoud gaan
sluis
Dronefoto Rijkswaterstaat

Volledige stremmingen Prinses Beatrixsluis

De Prinses Beatrixsluis zal twee weekenden in juni driemaal 12 uur volledig gestremd zijn. Dat is nodig om ook de laatste sluiskolk aan te sluiten op het nieuwe bediensysteem en om de laatste veiligheidstesten te kunnen uitvoeren.

De stremmingen zijn van zaterdag 8 juni 8.00 uur tot 20.00 uur, van zaterdag 15 juni 20.00 uur tot zondag 16 juni 8.00 uur en van zondag 16 juni 20.00 uur tot maandag 17 juni 8.00 uur. Om alle systemen in elkaar te laten integreren en om de integrale testen van het volledige systeem te kunnen doen, zijn totale stremmingen van alle drie de kolken tegelijk niet te voorkomen.

Overleg

Over de verdeling van deze zogeheten vierkante stremmingen over twee weekenden hebben Rijkswaterstaat en Sas van Vreeswijk overleg gevoerd met de Koninklijke BLN Schuttevaer, de brancheorganisatie van en voor de binnenvaart. Tijdens de vierkante stremmingen moeten schippers omvaren via de Lek naar Wijk bij Duurstede en daar het Amsterdam-Rijnkanaal op. De schepen zijn hierdoor twee uur langer onderweg.

leaderboard