Overslaan en naar de inhoud gaan
Havenbedrijf
De Havenbedrijfwerf op Heijplaat. Foto Ries van Wendel de Joode

Vlootonderhoud van Havenbedrijf naar Shipyard Rotterdam

 

Havenbedrijf Rotterdam heeft vandaag een contract gesloten met Shipyard Rotterdam BV voor het onderhoud van de complete vloot van het Havenbedrijf. Dat werk blijft plaatsvinden op en om de werkplaats van het Havenbedrijf aan de Eemhavenweg 14 op Rotterdam-Heijplaat.

Het gaat om in totaal 16 schepen, daaronder zeven incidentbestrijdingsvaartuigen – patrouilleboten met bluscapaciteit – en de Nieuwe Maze, de representatiecatamaran van het Havenbedrijf. Het contract heeft een duur van drie jaar en kan verlengd worden tot maximaal acht jaar.

“Dit is de succesvolle afronding van een transitie op onze werf, van alles zelf onderhouden met eigen monteurs en een technische dienst naar integrale uitbesteding van de werkzaamheden. De transitie past in het beleid van het Havenbedrijf om werk dat niet behoort tot onze kerntaken uit te besteden aan externe specialisten”, aldus Boudewijn Simons, COO van het Havenbedrijf.

Roeiers

Shipyard Rotterdam BV is gelieerd aan de KRVE Rotterdam Boatmen - vroeger bekendstaand als de Roeiers - alsmede aan ShoreTension BV. De werf had voorheen de naam Merwelands Jachtbouw Rotterdam BV en is al jaren de huiswerf van de KRVE. “Wij zijn een uiterst flexibele werf die alle disciplines in huis heeft en meedenkt met de klant. En die klant kan 24/7 een beroep op ons doen”, aldus directeur Chiel Redelijk.

leaderboard