Overslaan en naar de inhoud gaan

'Vliegende start' voor nieuwe binnenhaven

Met het stukslaan van een goede fles Champagne op de kadewand is dinsdag de Kooyhaven geopend, een nieuw havengebonden bedrijventerrein bij Den Helder. Tijdens de 'doopceremonie' werd de eerste onderneming gepresenteerd die zich op het circa 50 hectare grote terrein zal vestigen.

Deze pionier is de in Den Helder gevestigde Glomar Offshore bv. De onderneming exploiteert een gevarieerde vloot van speciaal gebouwde offshore support schepen en geldt als prominente speler in de offshoremarkt.
Klaas Weij, CEO van Glomar Offshore, tekende ter plekke het contract: “Ik ben trots dat wij met deze uitbreiding nog meer service kunnen bieden aan zowel de olie en gas- als aan de windindustrie”.
Op de Kooyhaven breidt de onderneming haar activiteiten uit door warehousing te vestigen voor klein onderhoud aan schepen en mobilisaties ten behoeve van de windindustrie te kunnen realiseren. “Een vliegende start”, concludeerde de medeondertekenaar van het contract, directeur Port of Den Helder Jacoba Bolderheij.

Energiemarkt

Vorig jaar werd gestart met de ontwikkeling van de Kooyhaven. Het bedrijventerrein biedt ruimte aan ondernemingen binnen de supply chain voor de energiemarkt, die haven- of watergebonden zijn. De nieuwe binnenhaven biedt daarnaast ruimte voor andere sectoren die van de ligging en havenfaciliteiten kunnen profiteren, zoals jachtbouw en agribusiness.

De Kooyhaven is gelegen aan het Noordhollandsch Kanaal, ten zuiden van de N99 en ten oosten van de N9 op het grondgebied van gemeente Hollands Kroon - binnen een uur reisafstand van luchthaven Schiphol.

leaderboard