Overslaan en naar de inhoud gaan
viking
Viking-schepen aan de kade bij Innsbruck. Archieffoto

Viking gecertificeerd in aanpak Covid-19 aan boord

Riviercruiserederij Viking meldt belangrijke stappen te hebben gezet op het gebied van gezondheid en veiligheid aan boord van passagiersschepen. Als eerste cruisemaatschappij kan Viking schermen met ISO-certificering.

Vorig jaar maart was het Zwitserse Viking al de eerste cruisemaatschappij die haar activiteiten opschortte, bij het begin van de pandemie. Sindsdien heeft het bedrijf geïnvesteerd in diverse gezondheids- en veiligheidsinitiatieven. Als resultaat heeft men een bijkomende certificering ontvangen voor aan boord doorgevoerde protocolverbeteringen om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan en te voorkomen.

Viking heeft zijn interne veiligheids-beheerssysteem naar eigen zeggen opgeschroefd naar hoogstaand niveau. Deze standaard wordt aangegeven met ISO45001, Occupational Health and Safety. De inhoud van algemene zeevaart-veiligheidseisen, ISM-norm van de International Maritime Organisations (IMO), werd gebruikt om de riviercruisevaart langs de lat te leggen van internationale vereisten. Door deze combinatie stelt het bedrijf zich te kunnen spiegelen aan de veiligheidsnormen die op volle zee gelden, maar aangepast moeten worden aan lokale en EU-regelgeving die van toepassing is op binnenwateren.

leaderboard