Overslaan en naar de inhoud gaan
video
Heere Heeresma jr.

VIDEO: ‘Loflied op de langzaamloper (2) - Deutz RV6M 536 op de West Europa’

Op de als Wad- en Sontvaarder gebouwde 60-meter West Europa van Wout Romijn en Corrie Romijn-Verschoor staat een Deutz RV6M 536 die net als het schip stamt uit 1966. Voor Wout is het geluid van de langzaamloper muziek. Hij houdt oprecht van zijn motor; van alle langzaamlopers trouwens. ‘Ik vind het gewoon schitterend, zo’n motor.’

 

Corrie werd vroeger emotioneel van de Deutz, omdat hij haar aan de MWM op het schip van haar ouders deed denken. Maar het smeren tijdens de vaart laat ze toch liever aan haar man over; ze blijft liever in de mist achter het stuur staan, dan af te dalen in de machinekamer.

Wout somt een aantal aspecten op waarin zijn oude langzaamloper minder vervuilend is dan een moderne snelloper. Ook ziet hij een voordeel in het om de twee en een halfuur te moeten smeren. "Dan heb je betere controle, vind ik. Een alarm kan ook weigeren". 

 

Bekijk en beluister vooral het achtergrondgeluid bij dit video-interview van Heere Heeresma jr.  

 

Interviews met binnenschippers 

 

Heere Heeresma jr. maakt gefilmde en geschreven interviews met binnenschippers. Dit is de tweede aflevering uit zijn serie over langzaamlopende scheepsmotoren. De eerste aflevering is te zien op zijn YouTube-kanaal.

 

leaderboard