Overslaan en naar de inhoud gaan
Live vanaf Maritime Industry

VIDEO: Kijk alle uitzendingen van Maritime Industry nog eens terug

De vijftiende editie van Maritime Industry was op 7-8-9 mei 2019 in Gorinchem. De Scheepvaartkrant was hier driemaal per dag live met tv-uitzendingen rondom diverse actuele thema's met spraakmakende gasten. Bekijk alle video's vanaf Maritime Industry.De opening van de beurs dinsdag

Gamechangers
De eerste uitzending rondom innovators in de binnenvaart, met Mourik EGP over emissiereductie, Novimar rondom het concept 'vessel train' en EVRA over de ontwikkelingen rondom varend ontgassen.

Bekijk ook de video met de extra uitleg rondom Novimar

 

Promotie

De binnenvaart mag nog wel wat meer in de spotlight komen te staan. Daarover spraken onder meer het Bureau Voorlichting Binnenvaart, Wereld van de Binnenvaart en Werkendam Maritime Industries.

 

Brandstof van de toekomst

Wordt het LNG, waterstof of toch een andere optie? Aan tafel werd er heftig over gediscussieerd.

 

Ligplaatsen

Ligplaatsen zijn en blijven een issue in de binnenvaart. Er zijn er niet genoeg, en als ze er zijn, is het soms niet meer dan alleen een meerpaal in het water. Live vanaf Maritime Industry discussiëren onder meer Rianne van Heemst (SAB), Iris Klinkenberg (EVDB) en Leon van Warmerdam (Movares) mee over dit onderwerp.

 

 

Arbeidsmarkt en personeelstekort

De binnenvaart is een heerlijke branche om in en voor te werken, maar helaas heeft ook deze sector te kampen met grote personeelstekorten De Scheepvaartkrant praat erover op Maritime Industry met onder meer Harm Bergsma (STC Group), Arjan van Nieuwenhuizen (NOVA College) en Petra Figee (BVB).

Havenbeleid en de binnenvaart

De binnenvaart beslaat een groot onderdeel van de transportsector en is onderdeel van de havens in Nederland. Maar hoe zit dat eigenlijk, hoe is de binnenvaart opgenomen in het havenbeleid? De Scheepvaartkrant sprak erover met Rob Smit (Port of Amsterdam), Johan Gille (Port of Rotterdam) en Lou Goedel, havenmeester van Werkendam en voorzitter van vereniging voor havenmeesters.

Onderhoud en infrastructuur waterwegen

De waterwegen en infrastructuur daaromheen met bruggen en sluizen is uitermate belangrijk voor de binnenvaart en de afgelopen jaren heeft deze te kampen gehad met bezuinigingen en slecht onderhoud. Live vanaf Maritime Industry praten Leny van Toorenburg (BLN), Jeroen Fanoy (adviseur verkeer en vervoer) en Edwin Lokkerbol (Vereniging van Waterbouwers) hierover.

 

Vergroening binnenvaart stimuleren

Vergroening is iets waar de binnenvaart continu aan werkt en naar streeft. Maar hoe krijgen we dat voor elkaar en hoe stimuleren we dat verder? De Scheepvaartkrant spreekt met Cora Bayens-Bosman (Green Awards Foundation), Leo van der Burg (FME) en Khalid Tachi (EICB).

 

 

Meer video's bekijken? Ga naar onze videopagina.

leaderboard