Overslaan en naar de inhoud gaan
gaarden
De veerboot Gaarden. Illustratie HSG

Vervolgopdracht voor drie hybride veerboten SFK naar Holland Shipyards Group

Na de levering van de hybride veerboot 'Gaarden' in juli 2020 en een volledig elektrische veerboot, 'Düsternbrook' - die binnenkort in de vaart zal worden genomen - heeft Holland Shipyards Group een contract getekend voor de bouw van nog eens drie hybride vaartuigen voor Schlepp- und Fährgesellschaft Kiel (SFK).

Het ontwerp voor de drie extra schepen is in lijn met de eerder opgeleverde Gaarden. De veerboten zijn 32,40 x 8,80 meter en worden voorzien van een hybride aandrijflijn die kan worden aangedreven met generatoren of door middel van een accubank. De eerste twee veerboten worden geleverd in februari en mei 2022 en de laatste in begin 2026. De groep heeft werven in onder meer Werkendam, Vlissingen en Hardinxveld-Giessendam.

Aanbesteding

“Holland Shipyards won met succes een Europese aanbesteding tussen twaalf andere scheepswerven. Het contract omvatte vier veerboten, maar werd opgesplitst in een prototype en een optie voor drie extra schepen. Aangezien de ‘Gaarden’ al enkele maanden in dienst is en haar taken vervulde, heeft Schlepp- und Fährgesellschaft Kiel er alle vertrouwen in het contract te verlengen - zoals oorspronkelijk bedoeld," aldus Ansgar Stalder, van de Schlepp- en Fährgesellschaft Kiel.

leaderboard