Overslaan en naar de inhoud gaan
Haringvliet
Archieffoto Haringvlietbrug

Verlaging maximumsnelheid Haringvlietbrug twee weken uitgesteld

Het terugschroeven van de maximumsnelheid van 100 naar 50 km per uur op de Haringvlietbrug is twee weken uitgesteld. Dan kunnen de veiligheidsdiensten van politie, brandweer en ambulance zich beter voorbereiden op de aanpassingen. De verlaging van de maximumsnelheid zou er op termijn toe kunnen bijdragen dat de brug weer vaker bediend zou kunnen worden.

Eerder was al besloten om de brug eenmaal per week te openen voor de hoge scheepvaart (>13m) op vrijdag om 12.00 uur, aansluitend op een inspectie. Deze maatregel blijft gelden. Rijkswaterstaat voert de tussenliggende twee weken extra inspecties uit zodat het verkeer veilig over de brug kan.

Vanaf maandag 9 augustus 05.00 uur geldt dan op de Haringvlietbrug de nieuwe maximumsnelheid van 50 km/uur. Daarnaast wordt in beide richtingen het verkeer via één rijstrook over de brug geleid. Deze maatregelen blijven in principe van kracht tot aan de vervanging van de klep in 2023.

De Haringvlietbrug is een van de bruggen die wordt gerenoveerd en verbeterd: er zijn nog vele bruggen, tunnels en sluizen uit de jaren ’50 en ’60 die aan onderhoud toe zijn, mede omdat deze steeds meer en steeds zwaarder belast worden door toegenomen verkeer.

leaderboard