Overslaan en naar de inhoud gaan
Verdwijnen ligplaatsen Mainz ‘een absurditeit’
Het bouwterrein is het braakliggende voormalige havengebied, links van het groene eiland in de Rijn - stroomafwaarts gezien.

Verdwijnen ligplaatsen in Mainz ‘absurd’

‘Een absurditeit’. Zo noemt de Duitse schippersbond EVdB het daadwerkelijk opheffen van de ligplaatsen in de voormalige Zollhafen in Mainz voor binnenvaartschepen.

Op 15 oktober is het ontwikkelingsbedrijf Zollhafen GmbH & Co KG Mainz namelijk begonnen met het verwijderen van de meerpalen langs de Nordmole van deze laatste binnenvaarthaven langs de Rijn voor het stroomopwaarts gelegen gebergte. Net als eerder op de zuidpier verrijzen er aan de Nordmole appartementencomplexen.

Deze ontwikkeling wordt weliswaar nog juridisch nog aangevochten, maar betekent volgens de schippersbond dat het voor de schepen tussen Bingen en Mannheim niet langer mogelijk is af te meren – bijvoorbeeld om personeel te wisselen, boodschappen te doen, naar de dokter gaan, het gezin aan boord te nemen of om aan de verplichte rusttijden om te voldoen.

Vervoersdrager

In een persverklaring schrijft de schippersbond: “Ondanks alle pogingen, discussies, interventies en verzoeken om hulp is het werk aan de Nordmole begonnen. De binnenvaart is een van de belangrijkste vervoersdragers van Duitsland!”

leaderboard