Overslaan en naar de inhoud gaan
startsein
Startsein van minister Cora van Nieuwenhuizen (rechts) en Ronald Paul van het havenbedrijf voor de verdere uitdieping van de Nieuwe Waterweg. Foto Paul van Baardwijk

Verdieping Nieuwe Waterweg belangrijk voor scheepvaart

De Nieuwe Waterweg en de Botlek worden het komende halfjaar 1,5 meter dieper gemaakt. Maandag 26 maart zijn de eerste werkzaamheden daarvoor van start gegaan. Hiermee wordt Rotterdam beter bereikbaar voor vrachtschepen.

1,5 meter dieper
Het gaat om een verdieping tussen Hoek van Holland en de Beneluxtunnel: een stuk van zo’n 25 kilometer. De Nieuwe Waterweg wordt hiermee 16,40 meter diep en de Botlek 15,90 meter.

Lees ook: 150 jaar Nieuwe Waterweg uitbundig gevierd 

“Grotere zeeschepen vragen om diepere vaarwegen. De haven, de vele grote bedrijven, de tienduizenden werknemers die hier hun brood verdienen, zijn gebaat bij een stevige internationale concurrentiepositie”, zegt minister Van Nieuwenhuizen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat tijdens de start van de werkzaamheden.

Lees hier haar volledige toespaakr

De bedoeling is dat het werk klaar is in september van dit jaar.

De Nieuwe Waterweg is belangrijk voor Rotterdam. Jaarlijks varen meer dan 15.000 zeeschepen over de Nieuwe Waterweg. Die worden steeds groter, evenals hun lading. Voor sommige schepen is de rivier alweer te ondiep geworden.

 

leaderboard