Overslaan en naar de inhoud gaan
Veerdienst Maassluis-Rozenburg opeens verkocht
Veerdienst Maassluis-Rozenburg krijgt Swets/Aqualiner als nieuwe exploitant, net als het Driehoeksveer, Kop van ’t Land-Werkendam, Putterhoek-Zwijndrecht en het Rhoonsveer. Foto CNV Vakmensen
Vakbond wil gesprek met provincie over 'opmerkelijke gang van zaken'

Veerdienst Maassluis-Rozenburg 'opeens' verkocht

De veerdienst Maassluis-Rozenburg krijgt onverwacht nieuwe eigenaren. Het ov-bedrijf Ottevanger uit Werkendam heeft de exploitatie van de veerdienst begin deze week overgedaan aan de Swets Group uit Zwijndrecht en Aqualiner.

Dit samenwerkingsverband neemt meteen ook de verbindingen over van het Driehoeksveer, Kop van ’t Land - Werkendam, Putterhoek-Zwijndrecht en het Rhoonsveer. “De verkoop is gisteren beklonken, we wisten van niks. De werknemers van de veerdienst Maassluis-Rozenburg kregen dit nieuws vanmorgen tot hun verbijstering via een mailtje te horen”, aldus onderhandelaar Evert Jan van de Mheen van CNV Vakmensen op woensdag 4 september.

Volgens Van de Mheen zorgt het bericht voor veel consternatie onder de ruim twintig medewerkers van de autopont:  “De werknemers zijn hier op geen enkele manier bij betrokken, er is geen beroep gedaan op hun kennis en vakmanschap. De manier waarop dit gaat zegt wel weer iets over hoe momenteel de sfeer is tussen werkgever en bemanning”.

Het is volgens Van de Mheen nu onduidelijk wat dit betekent voor het werk van bemiddelaar Tjerk Bruinsma, wiens hulp was ingeroepen om de zwaar verstoorde verhoudingen te verbeteren. “We hebben een gesprek staan voor aanstaande vrijdag, met Bruinsma, Ottevanger en een delegatie van het personeel. Die afspraak staat nog steeds, maar het is wel een onduidelijke situatie. Ik wil zo snel mogelijk overleg met de provincie over deze opmerkelijke gang van zaken. Ik wil weten wat deze verkoop betekent voor de werknemers en wat de provincie nu voor plannen heeft met de veerdienst”.

Driehoeksveer

In samenwerking met Aqualiner heeft Swets de exploitatie van alle veerverbindingen van Ottevanger OV Services overgenomen. Daarmee zijn zij de nieuwe, trotse exploitanten van de veerverbindingen Driehoeksveer, Kop van ’t Land - Werkendam, Maassluis - Rozenburg, Putterhoek - Zwijndrecht en het Rhoonsveer.

Alle medewerkers van Ottevanger maken de overstap naar de nieuwe eigenaar en voor hen wijzigt er arbeidsvoorwaardelijk niets. Ook voor de reizigers blijft alles bij het oude; de dienstregelingen blijven ongewijzigd en de door Ottevanger verstrekte rittenkaarten blijven gewoon geldig.

“Deze overname past uitstekend bij ons, als grootste nautische dienstverlener van Nederland”, zegt Maurice Swets, CEO van Swets Group. “Wij exploiteren via ons bedrijfsonderdeel ODV Maritiem al diverse veerverbindingen en met de joint venture Aqualiner zijn we verantwoordelijk voor de openbaar vervoer over water-concessie in Antwerpen, beter bekend als DeWaterbus”.

Boy Ottevanger voegt eraan toe: “Na 18 jaar personenvervoer over water komt er voor mij een eind aan een boeiende periode. Ik ben blij met Swets Group als nieuwe eigenaar. Swets heeft uitgebreide ervaring in de nautische sector en haar dochterbedrijven exploiteren meerdere veerverbindingen. De continuïteit van de verbindingen is daarmee gewaarborgd”.

leaderboard