Overslaan en naar de inhoud gaan
job
De Sint-Jobshaven is al jaren halteplaats van de Waterbus. Archieffoto

Veerdienst alternatief voor fietsers en voetgangers Maastunnel

Fietsers en voetgangers kunnen in het najaar via een veerdienst oversteken tijdens de aanstaande renovatie van het fiets- en voetgangersdeel van de Rotterdamse Maastunnel, zo heeft het college van b en w besloten.

Om direct een goed alternatief te bieden, worden de werkzaamheden aan deze tunnelbuis later gestart. De renovatie duurt zeven maanden voor de fietstunnel en elf maanden voor het voetgangersdeel.

Geen fietsbus

In februari gaf het college nog de voorkeur aan een fietsbus als alternatief. Met de fietsbus zou er direct worden geëxperimenteerd met een snelle en veel rijdende vorm van openbaar vervoer door de Maastunnel. Wethouder Bokhove: “Helaas bleek dat vanwege de tunnelveiligheid geen haalbaar alternatief. Samen met het duidelijke signaal van de gebruikers van de tunnel, was dat voor ons de reden om te kijken of het andere logische alternatief – een veerdienst – wél te realiseren is”.

In overleg met het havenbedrijf en gebruikers van de tunnel is gekozen voor een vaarroute tussen de Sint-Janshaven en de Sint-Jobshaven. Omwonenden van de tijdelijke aanlegplaatsen in deze havens zijn hierover al in gesprek met de gemeente.

leaderboard