Overslaan en naar de inhoud gaan
Veerpont Schelde

Veer tussen Scheldeoevers en Waterbus in Antwerpen varen weer

Het veer Sint-Anna dat vaart tussen Linkeroever en het Steenponton in Antwerpen vaart weer volgens plan, zij het met veiligheidsmaatregelen vanwege het coronavirus. Ook de Waterbus in Antwerpen is weer in bedrijf.

 

JAN SCHILS 

 

Het gebruik van een mondmasker of een alternatief beschermingsmiddel - zoals een sjaal of een bandana - dat de mond en neus bedekt, blijft echter verplicht op alle openbaar vervoer voor gebruikers van twaalf jaar en ouder, vanaf het betreden van het station, op het perron of een halte.

Lees hier meer over de maatregelen voor de veerponten.

 

Ook de Waterbus in Antwerpen is opnieuw toegankelijk voor iedereen volgens de normale dienstregeling, met uitzondering van bepaalde diensturen tijdens de week die bestemd zijn voor het werkverkeer in de haven. Ook bij de waterbus is het dragen van een mondmasker verplicht (vanaf 12 jaar), evenals cashless betaling (bankkaart aan boord / online).

 

Lees hier meer over de maatregelen voor de Waterbus in Antwerpen.

 

De versoepelingen in Antwerpen komen na een periode van zeer strenge maatregelen nadat stad en omgeving de koppositie hadden ingenomen op het vlak van de groei van de besmettingen. Toch heeft het coronavirus tot nu toe de werking van de Antwerpse haven niet kunnen stilleggen of zelfs vertragen.

leaderboard