Overslaan en naar de inhoud gaan
Jasper, Hans en Ria naast de Spes.
Jasper, Hans en Ria Snoei naast de Spes. “Zonder Ria’s motivatie had ik het niet gered”.
Dankzij ontslag nieuw leven in de binnenvaart

“Varen voelt als vakantie”

Hans Snoei vaart met zijn vrouw Ria en jongste zoon Jasper sinds 1 november 2018 op de 50-meter Spes. Daarmee maakt de zij-instromer een levenslange droom waar.

HEERE HEERESMA JR.

Hans Snoei (1966) werkte sinds 1982 als metaalwerker op scheepswerven. Hij begon op de IJsselwerf in Capelle aan den IJssel, werkte 5 jaar bij Van Duijvendijk in Krimpen aan den IJssel en de laatste 25 jaar op drie weken na voor Delta Metaal, een uitleenbedrijf van metaalpersoneel in Barendrecht. Op drie weken na, want in 2016 ging Delta Metaal failliet en stond Hans op straat. 

Hij had altijd al de droom gehad om te gaan varen en deze ongelukkige omstandigheid bood misschien wel de laatste kans om die droom waar te maken. Ria (1968) was eigenlijk ook wel klaar met haar werk in de zorg en Jasper (1998) had net zijn mbo-opleiding tot schipper aan het Scheepvaart en Transport College (STC) in Rotterdam afgerond; hij hoefde alleen nog zijn vaardagen vol te maken om zijn Groot Vaarbewijs te kunnen krijgen. Ze besloten te gaan voor een nieuw leven in de binnenvaart.

Lees het gehele interview hier.

leaderboard