Overslaan en naar de inhoud gaan

Van der Starre (51) gaat het BVB leiden

De 51-jarige Mariska van der Starre wordt de nieuwe projectleider van het Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB). De Rotterdamse schippersdochter volgt per 1 augustus directeur Wilco Volker (32) op, die naar binnenvaartcoöperatie NPRC vertrekt. Niet alle managementtaken komen bij zijn opvolgster terecht, omdat de drie in de Maasstad gevestigde stafdiensten voor de branche (BVB, EICB en BTB) nauwer gaan samenwerken.

Van der Starre heeft bestuurskunde gestudeerd in Rotterdam. Ze werkte vervolgens in diverse communicatie- en adviesfuncties voor verkeer en vervoer bij de Gooi- en Vechtstreek en de kamers van koophandel in Dordrecht en Rotterdam. De momenteel in Capelle aan den IJssel woonachtige moeder van twee kinderen werd vervolgens zelfstandig beleidsadviseur bij onder andere MKB Nederland en Ministerie van Binnenlandse Zaken. Voor MKB Nederland heeft ze bijvoorbeeld diverse lokale en regionale economische stimuleringsprojecten opgezet. Ook werkte ze ad interim opnieuw voor de kvk’s Rotterdam en Utrecht.

Voor haar nieuwe functie komt Van der Starre in loondienst van dit in Rotterdam gevestigde promotiebureau voor de binnenvaart. Zij stelt vast dat het BVB ‘ontzettend goed werk verricht met weinig mensen’. Van der Starre: “Iedereen heeft het wel over modal shift, maar dat blijft vaak hangen in roepen. Pas als je het concreet kunt maken, heb je recht van spreken en dat lukt het BVB voortreffelijk”. Naast het bekend maken van de binnenvaart bij verladers wil ze zich bij het BVB richten op het opzetten van een brede promotiecampagne om jongeren te interesseren in een beroep in de binnenvaart.

Doe het samen

Het nieuwe gezicht van het BVB ziet geen problemen in de manier waarop de binnenvaart is georganiseerd. “Ik zie hier veel parallellen met mijn tijd bij MBK Nederland, waar meerdere organisaties met elkaar samen werkten “. Het herbezien van de eigen communicatie door Koninklijke BLN-Schuttevaer op dit moment noemt ze ‘het goed recht’ van deze branchevereniging: “Regel vooral zelf wat je zelf kan, maar maak ook gebruik van elkaars kracht in plaats van dingen dubbel te gaan doen. Doe het samen met elkaar”.

leaderboard