Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitbreiding haven Wanssum gaat van start

De geplande uitbreiding van de haven in Wanssum met tegelijk de aanleg van een nieuw bedrijventerrein kan van start. De papieren zijn officieel ondertekend door provincie Limburg, gemeente Venray en Exclusief Project BV en Havenbedrijf Rotterdam.

De bestaande insteekhaven wordt met 400 meters verlengd en dat betekent ook meer kades en bedrijvigheid.De provincie heeft zes hectare grond voor 8,85 miljoen euro aangekocht die in erfpacht wordt gegeven aan BCTN, die er een containerterminal gaat ontwikkelen.

Jan Loonen, wethouder Economische Zaken in Venray, is verheugd: “De haven van Wanssum vervult nu al een belangrijke logistieke functie in het netwerk van havens langs de Maas in Noord-Limburg. Vanwege de groei van de logistieke bedrijvigheid in de regio Venray zal de overslag van containers blijven stijgen, analoog aan landelijke en wereldwijde verwachtingen. Maar ook steeds meer bulkgoederen gaan over water. De uitbreiding van de haven past dan ook uitstekend in de Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum: naast bescherming tegen hoogwater, ook economische ontwikkeling en verbetering van de leefbaarheid voor het dorp Wanssum. Het is win-win-win”.
De haven, inclusief de nieuwe kades, moet uiterlijk 31 december 2019 klaar zijn. Daarna kan BCTN verhuizen naar de nieuwe locatie. De bestaande kades worden vanaf 2020 opgeknapt.

Lees meer over het gehele project van Ooijen-Wanssum in de komende Scheepvaartkrant.

leaderboard