Overslaan en naar de inhoud gaan
bArk europas
Driemaster bark Europa onder arctische omstandigheden. Foto Het Scheepvaartmuseum

Tweede tallship onderweg naar Scheepvaartmuseum

In de nacht van 6 op 7 oktober vaart de imposante driemaster bark Europa naar het hoofdstedelijk Scheepvaartmuseum, waar het schip tot en met 8 november te gast zal zijn. Hier ligt sinds kort ook het enorme zeilschip Stad Amsterdam.

Normaal bevaart de Europa de wereldzeeën, onder meer naar Antarctica, maar nu brengt het schip voor het eerst in 20 jaar de winter in Europa door. Het bezoek aan Het Scheepvaartmuseum vormt namelijk de kick-off van een reis over de Nederlandse wateren.

Bark Europa neemt ligplaats naast de eveneens indrukwekkende clipper Stad Amsterdam, die tot en met maart 2021 Het Scheepvaartmuseum als tijdelijke thuishaven heeft gekozen. Beide tallships zijn gedurende de herfstvakantie, van 10 tot en met 25 oktober, dagelijks van 11.00 tot 16.30 uur voor publiek te bezoeken.

‘Open schip’ 

Bovendien is er elke woensdag en zondag van 11.00 tot 15.30 uur ‘open schip’  op beide zeilgiganten. De bemanning en geeft de bezoekers een inkijkje in het leven op het tallship. Voor nader informatie over de schepen zie www.hetscheepvaartmuseum.nl.

leaderboard