Overslaan en naar de inhoud gaan
Beursbulletin

Tweede dag van Maritime Industry - LIVEBLOG

De tweede dag van de vakbeurs Maritime Industry duurt van 13.00 tot 21.00 uur. Ruim 500 exposanten zijn te bezoeken en tonen de nieuwste innovaties, trends en ontwikkelingen in de binnenvaartsector. 

De Scheepvaartkrant is er elke dag bij voor het laatste nieuws vanaf de beurs. Lees en kijk hieronder mee met het liveblog over de beurs. 

Zelf nieuws, verhalen of foto's? Mail naar redactie@scheepvaartkrant.nl of kom langs op standnr. B102.
 

19.52 uur

 

Voor exposanten is vanavond van 21.15 tot 00.00 uur in de binnentuin een borrel georganiseerd.

De binnentuin is toegankelijk via de hoofdreceptie, op vertoon van de standhoudersbadge. Voor relaties kunnen extra toegangsbewijzen besteld worden via www.mijnevenementenhal.nl.

De exposantenborrel wordt mede mogelijk gemaakt door Hoenderop, Koedood en Castrol/Mobene.

 

18.41 uur

De bunkerstations van Slurink hebben het goed begrepen hoe ze jeugd kunnen trekken: met spelletjes. Terwijl BLN de dagelijkse koopstootquiz heeft bedacht, om de jongeren tegenover de ervaren generatie te plaatsen, blijkt ook de flipperkast van Slurink een daverend succes.

Met het flipperen op de Indy 500 kunnen ook forse geldprijzen worden gewonnen. Naast een foto op de beursstand en eeuwige roem zijn er vakantiecheques van 500, 250 en 100 euro te verdelen.

17.48 uur

17.00 uur

De aanwezigheid van het nieuwe bedrijfje 4-shipping op de beurs heeft gedurende de eerste twee dagen al bijna vijftig meldingen opgeleverd van lege retourvaarten. Het gaat om beschikbare schepen voor droge lading, stukgoed en containers. Geen enkele tanker.  “De schippers zijn er in elk geval dolgelukkig mee”, aldus managing director Jan Snoeij.

15.17 uur

Scheepswerf De Gerlien van Tiem bv uit Druten heeft op de beurs een opdracht gekregen voor de nieuwbouw van liefst vijf binnenvaarttankers voor rederij Fluvia. De schepen zijn bedoeld voor het vervoer van minerale oliën en krijgen als vaargebied de Rijn en de Duitse kanalen.

14.58 uur
Het EICB is ook aanwezig op Maritime Industry. De toch al vernieuwende denktank van ruim dertig innovatieve Nederlandse bedrijven heeft bekend gemaakt zich meer dan voorheen te richten op alternatieve brandstoffen voor de binnenvaart en zijn doelstellingen te verhogen. Meer hierover morgen in ons beursbulletin. Onbekend is nog in hoeveel gevallen er een match is gevonden.

 

Bijeenkomst EICB

13.25 uur
De beursorganisatie van Maritime Industry heeft maatregelen genomen tegen de tropische temperaturen die buiten én binnen heersen deze dagen. Via het inlaatsysteem is er koude lucht de hal in geblazen. Er is daarnaast ook een forse airconditioninginstallatie gehuurd. In de hal zelf zijn er ijsjes voorzien, kunnen bezoekers glaasjes water krijgen en een biertje in Hal 2. 

13.10 uur


12.24 uur
 


12.02 uur


11.23 uur
Voor degenen die de toegangskaarten nog niet heeft uitgeprint, staan er in de hal nog computers om daarvoor te zorgen. 
 

Toegangskaarten Maritime Industry


10.54 uur
De eerste dag van de beurs is druk bezocht. Bekijk hieronder een sfeerimpressie van de opening van de beurs.


 

10.30 uur

De tweede beursdag gaat officieel van start om 13.00 uur, met de Hybrid Electric Route en natuurlijk de beursvloer met meer dan 500 standhouders. Check hier het complete programma

10.00 uur

Het tweede beursbulletin is vandaag verschenen met daarin het laatste nieuws over de beurs. Gemist? Geen zorgen, ze worden nog uitgedeeld en je kunt ze ook ophalen bij de stand van de Scheepvaartkrant: B102. 
Beursbulletin Scheepvaartkrant

leaderboard