Overslaan en naar de inhoud gaan
Sleepboten Zeebrugge
Een van de twee sleepboten, nu nog op de kade. Foto Damen Shipyards

Twee nieuwe sleepboten voor Zeebrugge

Damen Shipyards gaat twee nieuwe sleepboten bouwen voor Boluda Towage Europe in Zeebrugge. De twee boten voldoen aan de meest recente IMO Tier III-emissienormen.

Damen zal de nieuw gebouwde sleepboten met 85 ton trekkracht in december 2020 leveren. De ASD Tugs 2813 zijn zeer wendbaar en zeer goed presterende, milieuvriendelijke schepen met een modern ontwerp. Dankzij hun operationele flexibiliteit kunnen de sleepboten worden ingezet voor haven- en terminal assistenties, begeleidings- en brandbestrijdingsoperaties, en kust- en offshore werkzaamheden.

De nieuwe sleepboten zullen de naam ‘VB Bolero’ en ‘VB Rumba’ krijgen. De twee sleepboten zullen varen voor Boluda Towage Europe, het bedrijf dat de concessie voor sleepdiensten heeft weten te verlengen in Zeebrugge. De vloot van Boluda Towage Europe bestaat uit 81 sleepboten en is operationeel in België, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

De tewaterlating van beide sleepboten vond eind juli 2020 plaats bij Damen Song Cam Shipyard in Vietnam.

Het zijn niet de enige havenslepers die Damen onlangs heeft gebouwd: op 8 jui is nog een contract getekend met Port of Antwerp voor de bouw van twee nieuwe RSD 2513-havenslepers.

leaderboard