Overslaan en naar de inhoud gaan
Duitsland
Foto Duitsland Instituut

Transportpersoneel nog gevrijwaard van Duitse inreisvoorwaarden

Het aantal oplopende Covid 19-besmettingen in ons land is voor Duitsland reden om sinds deze week opnieuw aanvullende eisen te stellen aan reizigers. Nederland wordt aangemerkt als hoog-risicogebied, maar voorlopig maakt Duitsland een uitzondering voor transportpersoneel bij het inreizen.

Sinds 1 augustus 2021 heeft Duitsland de ‘Einreiseverordnung’ aangepast. In de nieuwe verordening is onder meer een uitzondering voor transportpersoneel vastgelegd. Nu Nederland opnieuw hoog-risicogebied is, vormt dit een belangrijke verandering. De uitzondering voor transportpersoneel maakt het mogelijk om Duitsland in te reizen zonder aanmelding vooraf of coronabewijs/ negatief testbewijs.

Medisch mondmasker

Wel dienen bemanningsleden een ingevulde reisverklaring van de CCR bij zich te hebben en de corona-hygiënemaatregelen na te leven. Behalve de algemeen geldende maatregelen als afstand houden, handen wassen etc, geldt op steeds meer plaatsen in Duitsland het 2G-beleid. Ook is in sommige situaties het dragen van een medisch mondmasker verplicht, het zogenoemde OP-Masker of FFP2 mondkapje. Gaat men in Duitsland van boord, dan wordt door Koninklijke BLN-Schuttevaer aangeraden om de meest recente coronamaatregelen van de betreffende deelstaat te checken.

leaderboard