Overslaan en naar de inhoud gaan
Opening Traditionele Schepen Beurs

Traditionele Schepen Beurs van start

De EOC Traditionele Schepen Beurs is vrijdag officieel gestart met het traditionele luiden van de bel. De beurs is van vrijdag tot en met zondag te bezoeken in Den Helder. 

Het luiden van de bel werd gedaan door Ton van Dongen (EOC) en Arjan Minderhout (Sail Den Helder). 

Vol programma

Ook al is de EOC Traditionele Schepen Beurs ieder jaar hetzelfde; toch weet men ieder jaar weer te verrassen met iets nieuws. Dit jaar zal het evenement voor de vierde keer gehouden worden in gebouw 66 op Willemsoord in Den Helder. Ook ligt de haven weer vol mooie traditionele schepen. En toch is het ook dit jaar weer totaal anders.

Op vrijdag wordt namelijk het eeuwfeest gevierd van de Morgenster. Het schip is te bezichtigen en in het schipperscafé is de hele dag muziek en vertier. In de loodsen aan de werkkade zal alle beursdagen hard gewerkt worden om het publiek te laten zien wat er allemaal mogelijk is in de haven. Het smidsevuur wordt opgestookt en er zal aan twee projecten geklonken worden, op traditionele wijze. Aan boord van een authentieke kraak kunnen bezoekers meekijken met het splitsen van staaldraad en aan boord van de Vooruitgang kan men zien hoe een moderne verbouwing een schip helemaal klaar maakt voor de toekomst.

Wat wel hetzelfde is gebleven, is dat men aan boord van de Wilhelmina het hele weekend kan blijven snoepen van al het heerlijks dat uit hun keuken komt. Op de Ideaal, Noorderlicht en de Stella Maris staat telkens een kopje koffie voor een leuk gesprek voor bezoekers klaar! In de Medemblikker loods kan men ook dit jaar weer terecht om naar de nieuwste houten botenbouwprojecten te kijken. 

Bezoeken

De Scheepvaartkrant is ook het gehele weekend aanwezig op de beurs. Kom gerust langs voor een krant en een praatje. 

leaderboard