Overslaan en naar de inhoud gaan
mainz
De stad Mainz en de Rijn.

Toeterprotest verplaatst naar Mainz

 

De vooral van het Keulse toeterprotest bekende schippersvereniging EVdB (Europäische Vereinigung der Binnenschiffer) heeft nieuwe luide protesten met scheepshoorns van passerende binnenschepen afgekondigd voor de stad Mainz.

Als reden voor deze nieuwe blaasacties is in een ledenoproep aangegeven dat de plannen voor nieuwe ligplaatsen aan de Südmole in de ijskast zijn gezet, vanwege de tegenstrijdige belangen die er spelen. “Dat kan jaren duren”, stelt de EVdB.

Het overleg van drie betrokken schippersclubs met de gemeente over de nieuwe ligplekken verloopt intussen stroef, terwijl de problemen met verdwenen ligplekken aan de Nordmole ook nog niet zijn opgelost. Daarnaast ontbreekt er een de hernieuwde beoordeling van een alternatieve locatie bij Mombach.

De EVdB: : “WSA Bingen is tot nu toe niet belast met een beoordeling”. De oproep besluit met: “De Duitse binnenvaartschepen - met de steun van hun Nederlandse, Belgische en Franse collega's - willen deze vertragingstactieken niet langer accepteren. Iedereen weet wat te doen: geef een verplicht geluidssignaal!”

leaderboard