Overslaan en naar de inhoud gaan
havenhuis
Deel van het futuristisch ogende Antwerpse havenhuis. Archieffoto

Test met 5G internet in Antwerps havengebied

5G-netwerk Minerva verhoogt de snelheid, betrouwbaarheid en veiligheid van digitale toepassingen in de haven van Antwerpen, maar ook voor de stad, de politie en brandweer van de stad. Technologiebedrijf iSea test en ontwikkelt het netwerk in samenwerking met Ericsson.

De verbeterde technologie kan de haven verder ondersteunen op het vlak van scheepvaart, veiligheid en ecologie. Zo zal de ontwikkeling van digitale toepassingen zoals apps, livestreaming en drones via dit netwerk versterkt en versneld worden. Bovendien is het ook ideaal voor de ontwikkeling van 5G-toepassingen voor automatisering, logistiek, veiligheid en beveiliging die een hoge netwerksnelheid vereisen.

“Dit 5G-proefnetwerk dekt de volledige haven. Als havenbedrijf hebben we een voortrekkersrol in de digitale transformatie van het havenecosysteem en leggen zo ook een basis voor nieuwe banen van de toekomst”, zegt Erwin Verstraelen, digitaal verantwoordelijke bij Port of Antwerp.

Onafhankelijk

Minerva is een particulier netwerk, niet afhankelijk van openbare providers en naar verluidt daardoor beter beschermd tegen storingen en overbelasting. Minerva zegt ook zorg te dragen voor een optimale dekking binnen het werkingsgebied van de partners, op basis van end-to-end Europese technologie.

leaderboard