Overslaan en naar de inhoud gaan
Telematica-award 2019
Cas Willems neemt de oorkonde in ontvangst. Foto Scheepvaartkrant

Telematica-award 2019 voor Cas Willems 

Cas Willems heeft de Telematica-award 2019 uitgereikt gekregen op zaterdag 28 december tijdens de Telematicadag in Nijmegen. 

Hij kreeg de award uitgereikt voor zijn werk voor Rijkswaterstaat, maar ook omdat hij veel betekend heeft voor de ontwikkeling van de River Information Services en betrokken is geweest bij veel Europese voorstellen rondom telematica. 

Willems gaf aan verrast te zijn de award te hebben gekregen. Het was nog wel even de vraag of hij aanwezig zou zijn in Nijmegen: hij is ook regelmatig in Spanje te vinden. 

Willems werkt momenteel onder meer als consultant en projectmanager op het gebied van binnenvaart en Transport Information Services and Systems. Hij heeft daarvoor bijna veertig jaar voor Rijkswaterstaat gewerkt in diverse projecten.

Telematicadag
De Telematica Award wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de Telematicadag. De award onderstreept een meer dan bijzondere bijdrage die door een persoon of bedrijf is geleverd aan de ontwikkeling, het gebruik en de acceptatie van telematica in de binnenvaart. De ontvanger kan worden getypeerd als visionair, richtinggevend en innovatief. De Award is in 2009 voor het eerst uitgereikt.

Tijdens de Telematicadag werden allerlei projecten en innovaties besproken en gepresenteerd die te maken hebben met informatie- en of communicatietechnologie in de binnenvaart. 

leaderboard