Overslaan en naar de inhoud gaan
Swissports
Foto Swissterminal

Swissterminal neemt exploitatie drie Franse binnenhavens over

DP World-dochter Swissterminal heeft de overname aangekondigd van de exploitatie van de drie Franse binnenhavens Ottmarsheim, Huningue-Village-Neuf en Ile Napoléon. Dat gebeurt in de loop van dit jaar.

Het bedrijf heeft de internationale aanbesteding gewonnen die was uitgeschreven rond de drie Elzasser havens. Om deze reden zal de in Zwitserland gevestigde geïntegreerde logistieke operator een nieuw havenbedrijf vormen: Alsaceterminal - een volle dochteronderneming van Swissterminal International AG.

Als juridische en ondersteunende structuur achter de nieuwe activiteiten van Swissterminal in Frankrijk dient een nieuw opgericht bedrijf genaamd Alsaceteam, een joint venture met de Franse zeehavens Le Havre en Marseille-Fos. Als onderdeel van deze publiek-private samenwerking steekt Alsaceteam 39 procent eigen vermogen in Euro Rhine Ports, opvolger van het voormalige openbare havenbedrijf Ports de Mulhouse Rhin.

Concessiehouder

Euro Rhine Ports is de nieuwe concessiehouder van de havens van Ottmarsheim, Huningue-Village-Neuf en Ile Napoléon. De meerderheidsaandeelhouder van Euro Rhine Ports is de Syndicat Mixte des Ports du Sud-Alsace, dat is samengesteld uit vijf openbare partners: Grand-Est regio, Mulhouse Alsace Agglomération (M2A), Saint-Louis Agglomération (SLA), Voies Navigables France (VNF) en de Chambre de Commerce et d'Industrie (CCI). Operator van drie Elzasser havens is Elzasser terminal.

leaderboard