Overslaan en naar de inhoud gaan
damen

Swift pendelt voor Total naar windparken op de Noordzee

Damen Shipyards Group heeft afgelopen 18 november een Fast Crew Supplier 1204 geleverd aan Total Offshore BV. De crewtender is de eerste in de vloot van het concern. Onder de naam Swift wordt het scheepje ingezet om offshore-personeel van en naar windparken in de Noordzee te vervoeren.

Damen en Total Offshore hebben het contract pas op 7 oktober ondertekend. Dankzij Damens strategie om gestandaardiseerde schepen in serie te bouwen en op voorraad te houden, was de FCS 1204 iets meer dan een maand later klaar voor levering, na enkele laatste aanpassingen en voorbereidingen bij Damen Shipyards Hardinxveld.

Lichtgewicht

De FCS 1204 is een veelzijdig ontwerp dat kan worden geconfigureerd voor uiteenlopende toepassingen. Als bemannings-overdrachtschip kan het maximaal 12 man industrieel personeel vervoeren. De constructie is lichtgewicht, sterk en duurzaam. Veiligheid en het comfort aan boord zijn te danken aan de beproefde semi-Sea Axe-romp van het FCS 1204-ontwerp, waarmee het schip door de golven snijdt. Het stuurhuis en open dek bieden een uitstekend zicht.

Tags

leaderboard