Overslaan en naar de inhoud gaan
Studie naar ammoniak als scheepsbrandstof genomineerd voor maritieme ontwerpprijs
Niels de Vries.

Studie naar ammoniak als scheepsbrandstof genomineerd voor maritieme ontwerpprijs

Niels de Vries van C-Job Naval Architects in Hoofddorp is genomineerd voor de Maritime Designer Award met zijn onderzoek ‘Safe and effective application of ammonia as a marine fuel’. De prijs zal begin november worden uitgereikt.

Ontwerper De Vries - Lead Naval Architect - heeft zijn onderzoek recent gepubliceerd, waaruit bleek dat ammoniak veilig en effectief kan worden toegepast als scheepsbrandstof om schadelijke emissies in de scheepvaart te verminderen.

Hij zegt over zijn nominatie: “Ik voel me vereerd dat mijn onderzoek is genomineerd voor deze prestigieuze Award. Daarnaast waardeer ik dat hiermee het belang van hernieuwbare brandstoffen voor de scheepvaart wordt belicht”.

De Nederlandse Maritime Designer Award is bedoeld voor individuele ontwerpers, promovendi, recent afgestudeerden en startups die menen dat hun werk en aanpak meer aandacht en een bredere discussie verdient. De ‘Samenwerkende Maritieme Fondsen’ stellen aan de winnaar een bedrag van maximaal 24.000 euro ter beschikking om verdere ontwikkeling van de betreffende ontwerpmethode of -oplossing financieel te steunen. De prijsuitreiking is op het 14de Maritime Awards Gala op 4 november.

leaderboard