Overslaan en naar de inhoud gaan
weurt
Sluiscomplex Weurt. Archieffoto Rijkswaterstaat

Stremmingen sluis Weurt voor renovatie en schadeherstel

Zowel de oost- als westkolk van sluis Weurt krijgt met ingang van 19 september te maken met stremmingen.

Aan de westkolk gaat Rijkswaterstaat geplande werkzaamheden uitvoeren in verband met de renovatie van een van de sluisdeuren. Aan de oostkolk moet Rijkswaterstaat schade herstellen na een aanvaring.

In verband met de renovatie van de westkolk moet Rijkswaterstaat de geleiderails, waarlangs de sluisdeur beweegt, in het kanaalhoofd vervangen. De westkolk van sluis Weurt is hiervoor gestremd van zondag 19 september 7.00 uur tot en met maandag 20 september 22.00 uur.

Van maandag 27 september 7.00 uur tot en met donderdag 7 oktober 20.00 uur vindt er nog een geplande stremming plaats aan de westkolk. Rijkswaterstaat hangt dan de gerenoveerde sluisdeur terug in het kanaalhoofd. Daarna is de westkolk weer volledig in gebruik, totdat men volgend jaar de laatste sluisdeur gaat renoveren. Tijdens de werkzaamheden kunnen schepen gebruik maken van de oostkolk.

Aangevaren

De oostkolk is van vrijdag 24 september 7.00 uur tot en met zondag 26 september 22.00 uur gestremd. Afgelopen zomer is de kanaaldeur van de oostkolk aangevaren geweest. Rijkswaterstaat heeft de middendeur van de oostkolk toen tijdelijk verplaatst naar het kanaalhoofd.

De aangevaren kanaaldeur is inmiddels gerepareerd. In het weekend van vrijdag 24 september wordt de middendeur weer op zijn plek teruggezet. Tevens plaatst men de gerepareerde kanaaldeur weer in het kanaalhoofd. Tijdens de stremming van de oostkolk is de westkolk beschikbaar met een deelkolk van 140 meter.

leaderboard